středa 3. srpna 2011

Borobudur, beach and Yogyakarta


Zvětšit mapu


V pondělí ráno jsme stávali už v 5, jelikož v 6 jsme se měli setkat 10 trainees a nějaký AIESECáři před univerzitou a společně vyrazit 2 minibusy na výlet. Samozřejmě jsme tam byli první, a když postupně do půl sedmý dorazili ostatní, zjistili jsme, že nemáme žádný minibus.  Po dlouhém jednání nám přijel v půl osmé minibus a my (6 trainees a 1 AIESECář) mohli vyrazit do Borobudur.

Cesta trvala skoro 4 hodiny, ale stála za to. Nádherný budhistický chrám (chráněná památka UNESCO) a před ním spousta prodavačů suvenýrů, kteří nás lámali, ať si něco koupíme za přehnaný ceny. Abychom mohli do chrámu, dostali jsme každý krásnou zástěru na přikrytí nohou a mohlo se vyrazit dělat spoustu fotek. Když jsme se focení a chrámu nabažili (což nám zabralo asi 2 hodiny), jeli jsme do Yogyakarty na dobrý místní oběd a pak na plážičku. Jelikož cesty všude tady trvají dost dlouho, sledujeme na pláži západ slunce. Někteří se i vykoupali, ale nás to moc nelákalo, takže jsme jen užívali romantiky.
 
Už za tmy (stmívá se tu už v 6 hodin) vyrážíme zpět do Yogyakarty. Tady si prohlídneme místní palác (pouze z venku, jelikož je už zavřeno) a projdeme místní trh. Potom zamíříme do McDonaldu, kde se konečně pořádně najim a jsem spokojený a připravený na cestu zpátky do Semerangu. Jelikož, ale AIESECář, který nás veze je unavený, tak jedeme ještě k jeho rodině, kterou má v Yogyakartě, aby se na chvíli vyspal a byl připraven na cestu zpátky. My mezitim sledujeme Harryho Pottera. Po hodině spánku jsme ready na cestu, takže v půlnoci vyrážíme, abychom mohli být v 3 ráno doma a jít konečně spát.

1 komentář:

  1. Dadus, asi budeme muset jezdit vsude jenom spolu, mam s Bilikem ty stejny problemy, furt mu vadi, ze fotim :D

    OdpovědětVymazat