čtvrtek 4. srpna 2011

Voyage to Karimunjawa islands


View Larger Map



Uf vstávání ve 4 hodiny ráno. V pět už čekáme na benzínové pumpě na příjezd místní agentury, která nám prodala až příliš slibný „balíček“.

Nás balíček:
Za 575 000Rp ( 1150Kč) na osobu výlet, který obsahoval:
6dní + 5 nocí na ostrově Karimun
Autobus do přístavu a zpět
Přepravu trajektem na ostrov a zpět
Výlety na 5 ostrovů
12x jídlo
3x potápění
1x plavání se žraloky.)
Nakonec přece jenom dorazili, trošku se rozpadající autobus nás dopravil do přístavu Jepara. Kde jsme měli původně jet trajektem, ale nestihli ho objednat, takže nás tam čekala malinká lodička pro 20 lidi. 6 hodin plavby! Slunce, vlny byly neuvěřitelné. Snažili jsme se najít místečko ve stínu a spát, spát celou dobu. Loď se šíleně houpala, takže většina „slabších“ (hlavně Asiatů) to nedala.
Po příjezdu na největší z 27 ostrovů součástí souostroví Karimunjawa, jsme se ubytovali do pokojíčků (jen postel, foto sem nějak zapomněla udělat:)) a vysvětlili si pravidla o elektřině. Elektřiny je na ostrově málo takže fungovala jen od 6pm do 6am. A vyrazili jsme za žraloky. Jak jinak než lodí.
Když jsme zjistili, že celý pobyt budou jenom plavby z jednoho ostrova na druhý Asiati měli vyděšené šikmé očička. Připluli jsme k několika domečkům a nádržím se žraloky (cca 1metr velkými, prý býložravými). S malými obavami do nádrže vlezli všichni. I já! Nohy i ruce nám zůstali všem:) Poté jsme se šli projít mořem a pozorovat západ Slunce. Cestou nás potkala například vtipná mořská okurka a další potvůrky.
Večer ( a pak všechny další) jsme trávili procházky po ostrově a chlapci objevili pívo ( 25 000Rp = 50 Kč za 6dc láhev) bez kterého se ani den neobešli. Honzík jich vypil tolik, že si za to kupuju dvoje šaty tento týden:)

Žádné komentáře:

Okomentovat