úterý 9. srpna 2011

HIV v Indonésii

Několik fakt o HIV v Indonésii, když už tu děláme tu osvětu:)

Do současnosti Indonésie zaznamenala 24 500 případů postihnutých HIV. Z 73% se jedná o muže, u kterých se virus objeví. Tento poměr je jen o trošku menší než v ČR (81%). Přesto důvody přenosu se liší. V ČR je nejčastější přenos mezi homosexuály (60% případů), poté heterosexuální případy a další možnosti přenosu. V Indonésii i přes přísné náboženství (každé z místních náboženství zakazuje předmanželský sex) je výrazně způsobeno nechráněných heterosexuálním životem (53%).
Případy mají 2 vzorce. Nechráněný předmanželský sex, způsobený nedostatkem vzdělání a informací o HIV a možnostech ochrany u mladé generace. Tento problém se nás projekt snaží řešit, přičemž je naše úloha nelehká Dětem můžeme říkat, že se mají chránit, ale ve skutečnosti je pro ně skoro nemožné si do vyššího věku jakoukoli ochranu koupit.
Druhou verzí je rozšíření HIV v celé rodině, díky rušnému životu manželů. Nic netušící žena takto získá HIV virus a často jej kojením přenese i na děti (tento případ i příběh paní na našem kempu, netušila, proč manžel umřel a po roce nemocí jí teprve testovali na HIV bo dříve neměli podezření).

Žádné komentáře:

Okomentovat